top of page

Voor wie?
Mindfulness is nuttig voor iedereen die zijn of haar kwaliteit van leven wil verbeteren. Het ontspant en bevordert contact met emoties, intuïtie en het lichaam. Het verdiept je zelfkennis,  zelfvertrouwen en hoe je keuzes maakt. Aandachtig leven helpt om automatische patronen, zoals negatief denken, piekeren, somberheid, en wegdromen los te laten en verbetert de concentratie.

 

Effecten

Mindfulness helpt je om bewuster sturing te geven aan je leven; om je aandacht te richten op wat jij belangrijk vindt. Je leert om je minder mee te laten slepen door emoties en om meer te accepteren en los te laten. Er ontstaat meer innerlijke balans en de energie neemt toe.

 

Door het oefenen van mildheid ten opzichte van jezelf en anderen kom je compassievoller in het leven te staan (het heartfulness effect).

 

Je maakt ruimte vrij om meer jezelf te zijn, intenser te genieten van je leven, en om je minder druk te maken. Door mindfulness leer je om minder vanuit oude automatismen te reageren en om 'wijzer' te reageren op situaties.

 

Bevindingen wetenschappelijk onderzoek

Veel wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat mindfulness helpt om beter om te gaan met lichamelijke pijn en om psychische klachten, zoals depressie en angst, te verminderen.

 

Mindfulness meditatie vermindert de aanmaak van stresshormonen en zorgt voor de productie van 'gezonde' hormonen. Verder vergroot het grijze massa en plasticiteit van de hersenen.

 

Lees de artikelen of kijk naar de videoclips op deze site voor meer informatie.

benefits of mindfulness
science of mindfulness
bottom of page