top of page
mindfulnessleren.nl

Ervarings- en praktijkgerichte training

De mindfulness training (ook wel aandachttraining genoemd) wordt gegeven in kleine groepen, volgens het officiële en beproefde MBSR / MBCT programma van Jon Kabat Zinn.


Tijdens de ervarings- en praktijkgerichte training volgen oefeningen, en uitleg over bijvoorbeeld stress en de wisselwerking tussen gedachten, emoties en lichamelijke gevoelens elkaar af. De oefeningen zijn gericht op effectief gebruik in het dagelijks leven. Het is een intensieve cursus, waarin deelnemers worden gestimuleerd om zelf dagelijks te oefenen.

 

Meditaties en aandachtsoefeningen

Je leert meditaties (liggend, zittend, staand, bewegend) en verschillende (aandachts)oefeningen, op een gestructureerde manier. Er wordt ook geoefend met mindful communiceren met een ander. De training is geschikt voor mensen met en zonder ervaring met mediteren.

Veel mensen die op een andere manier met stress om willen gaan doen de training. Je hoeft echter niet ergens last van te hebben om baat te hebben bij de training. Een vergroot bewustzijn en innerlijke rust hebben een positieve invloed op alle levensgebieden en dragen bij tot het maken van 'wijzere' keuzes.

 

Programma
Dag 1: De automatische piloot
Dag 2: Omgaan met hindernissen
Dag 3: Bewust zijn van de adembeweging
Dag 4: Stress en aanwezig blijven
Dag 5: Toestaan, laten zijn
Dag 6: Gedachten zijn geen feiten
Dag 7: Mindful voor jezelf zorgen
Dag 8: Mindfulness integreren in je leven

 

Voor de data van de trainingen zie de Agenda.

​​Download onze folder:

de voorkant van de folder van mindfulnessleren.nl
deelnemers tijdens mindfulness cursus.JPG
bottom of page